Nuo seno gėlės laikomos bene labiausiai tradicine dovana. Tai dovana, kuri visuomet laiku ir vietoje, atrodo puošniai ir šventiškai bei, žinoma, džiugina gavėją. Puokščių kūrėjai kaip įmanydami stengiasi įtikti pirkėjams, tad ilgainiui atsiranda vis naujų puokščių formų, rūšių ir idėjų. Gėlių dėžutės – šiuo metu itin populiari ir madinga alternatyva gėlių puokštėms.

Tikriausiai sutiksite su teiginiu, kad vienu svarbiausiu kiekvienos nuotakos aksesuaru tampa jos vestuvinė puokštė. Atrodo, nuo pat tų laikų, kai įsimylėjėliai ėmė tvirtinti savo meilę Dievo ir žmonių akivaizdoje, nuotaka neįsivaizduojama be ypatingos puokštės. Tačiau kaip gi yra iš tiesų?
Blossom Bouquet kviečia savo skaitytojus pasinerti į istoriją ir sužinoti įdomių faktų apie nuotakos puokštės atsiradimą.

puokštė per 2 minutes

Ar dažnai susimąstote, kaip kuriamos unikalios gėlių kompozicijos? Kaip teisingai derinti spalvas? Ar kiekvienas galėtų būti floristu?…
O gal bandėte kažką sukurti, bet rezultatas nuvylė?

Šiais laikais neretai tenka girdėti, kad viskas turi savo kainą, maža to, įvardijamos sumos pasitaiko nesuvokiamo dydžio. Floristikos pasaulyje taip pat sutinkami tokie „perliukai“ – tai rečiausios ir todėl brangiausios pasaulio gėlės. Jūsų dėmesiui pristatome brangiausių pasaulio gėlių penketuką – sužinokite, kokia gėlė puikuojasi sąrašo viršuje.

Santuokos sudarymo ceremonija ne metrikacijos skyriuje – romantiška ir originali idėja, tačiau pirmiausia vertėtų atkreipti dėmesį į teisinius aspektus ir pasidomėti, kokie reikalavimai šios ceremonijos organizavimui yra nustatyti būtent Jūsų mieste.

Dažniausiai užtenka vieno žvilgsnio ir kaip mat susidarome pirmąjį įspūdį – tarsi įrašome dalykus į patinkančių / nepatinkančių sąrašą. Taip pat nutinka ir pamačius gėles ar puokštes, apsižvalgę gėlių parduotuvėje iškart suprantame, kad kai kurios kompozicijos visai „netraukia“.

2017 m. vestuvių sezonas pamažu įsibėgėja, pareigingiausi sužadėtiniai jau sustygavo visus planus ir ramiai laukia Didžiosios dienos. Kiti gi, planuojantys susituokti dar šiais metais, karštligiškai blaškosi tarp žiedų, salių, kostiumų ir suknelių. Tokios „smulkmenos“ kaip spalvinė gama, papuošimai ir gėlės nustumiamos į antrą planą ir paliekamos paskutinėms pasiruošimo minutėms.

Saulė, bangų ošimas, lengvas vėjelis… Ar gali būti kas labiau romantiško?… Taip! Tai viena gražiausių Jūsų gyvenimo švenčių – Jūsų vestuvės ant jūros kranto.

Nepaisant to, kad pati šventės/ceremonijos vieta yra begalo romantiška ir graži, nedera pamiršti apie vestuvių stilistiką, papuošimus ir stilingas detales. Jų pagalba galima lengvai pabrėžti bendrą idėją ir sukurti vientisą stilių, kuriame kiekviena detalė yra „savo vietoje“.

Dar prieš gerą dešimtmetį ir daugiau fotosesijos buvo pasirenkamos vestuvių šventei, o ir leisti sau tokį malonumą galėjo toli gražu ne visi. Šiandien fotosesijos yra daugelio švenčių bene privaloma dalis. Vestuvių fotosesijos, gimtadienių, vestuvių metinių, krikštynų, vaikelio sutiktuvių, šeimos fotosesijos, asmeninės, poros fotosesijos, vaikų fotosesijos ir daug kitų. Daugelį jų vienijas esminis akcentas – gėlės.

Jau gana įprasta įvairiomis progomis, o kartais ir be progos dovanoti gėlių puokštes. Bet ar kada susimąstėte, kokia yra gėlių puokščių kilmė? Ne paslaptis, kad senų senovėje tiek žolės, tiek ir žydintys augalai buvo vienas iš maisto produktų. Ir nėra tiksliai žinoma, kada žmonės suprato ar sugalvojo, kad šiuos augalus galima panaudoti ir puošybai. Dar faraonų laikais, ką liudija tyrinėjamos kapavietės, šalia balzamuotų kūnų buvo dedamos ir lotoso puokštelės. Tai pagrindžia jau labai senas gėlių puokščių tradicijas.